Proeven

Ha, fijn dat u hier bent. Ik wil u graag 2 opties geven om onze wijn te proeven:

Op de eerste plaats mag u zelf een aantal wijnen per fles uitkiezen met een minimum van van 6 flessen. Uw keuze kunt u me dan mailen want per fles bestellen op de site zelf gaat niet. Ik stuur u de doos/dozen toe, de verzendkosten delen we! Benader me hierover op henklegters@invinosanitas.nl of via het contactformulier op de site.

Optie 2 is dat ik bij u langs ga komen met een aantal witte en rode wijnen. Uw voorkeur mag u voordien aangeven maar ik vind het altijd leuk om te zien hoe mensen reageren als ze een wijn proeven die niet in het bekende kader valt. Dus ik neem altijd wat mee 'wat de boer niet kent'. Wijn laten proeven heb ik heel lang gedaan voor het wijnhuis Vicomte Bernard de Romanet en bleek een beproefde en geliefde formule. Ik heb hier vele klanten aan overgehouden die nog steeds volgens dit plan hun wijn uitzoeken en bestellen. Voor wie hier niet mee bekend is geef ik een toelichting: U nodigt eventueel nog 2 mensen uit en we maken een afspraak van ongeveer een uur wat kan uitlopen naar 1.5 uur. U zorgt voor glazen, ik voor wijn dus. De hapjes zijn verboden tot na de wijnproef want die beïnvloeden de smaak. Hoogstens een drupje water tussen de verschillende wijnen door. Ik schenk per persoon een klein slokje in en geef toelichting, zowel over de wijn als over hoe te proeven maar alles in luchtige sfeer want er worden immers geen examens afgenomen toch.

In dit verband mag ik u een mopje vertellen van een Belgische wijnliefhebber: “bij Hollanders staat de wijn op een voetstuk, bij ons ligt die gewoon in de kelder”.

De wijnproef is gratis maar ik ga er van uit dat u er voor open staat om uw keldertje leuk aan te vullen.

Heeft u interesse, mail me uw voorstellen en/of wensen naar henklegters@invinosanitas.nl of via het contactformulier op de site.